naptar popup
 
 

Életviteli Klub / Budapest / Képek

 
2017. október 16. Keleti módszerek a nyugati rekreációban

A KERT Budapesti Csoportja 2017. október 16-án az ELTE ESI-vel közös szervezésben mutatta be a "Keleti módszerek a nyugati rekreációban" című elődást és workshopot. Az előadás során Dr. habil. Köteles Ferenc az ELTE ESI Intézetigazgató docense a saját tapasztalatai alapján mesélte el a résztvevőknek, mennyiben különbözik a mi kultúránk a keletitől. Megtudtuk, mennyire más a felfogásuk az öregedésről, valamint a testi tudatosságról és a természetről. 

Tovább »
 
 
INSTAGRAM INFLUENCER MEETUP Cleaneating, sporttáplálkozás, életmód motiváció

A 2015-ben megalakult Budapesti Kreatív Csoport, II. évad IV. előadását idén November 21-én került megrendezésre a Széchenyi fürdő Márvány termében. A rendezvény vezetőtámája egy kerekasztal beszélgetés öt meghatározó hazai Insta-hangadó volt a KERT vendége, akik életvitele sok száz követőjük számára példaértékű. Hogyan kezdődött a történetük? Miként váltak az egészséges életmód úttörőivé, és mit jelent ez számukra, mi motiválja őket? 

Tovább »
 
 
 
2016. szeptember 26. Riói Olimpia

A 2015-ben megalakult Budapesti Kreatív Csoport, II. évadának III. előadását idén szeptember 26-án került megrendezésre a Széchenyi fürdő Márvány termében. A rendezvény vezető támája a rioi olimpiára való felkészülés és tapasztalatai voltak, igy a rendezvényünk "A Rio olimpia" elnevezést kapta. A délutáni életviteli klubbon a rekreáció szakos hallgatok voltak jelen a fővárosi egyetemekről és főiskolákról. A délután a vendégek regisztrálásával kezdődött, majd bemutatásra került a Közép – Kelet – Európai Társaság és azon belül a Budapesti Kreatív csoport. A bemutatkozó után köszöntöttük a két vendégünknek Dr. Fritz Pétert, aki az olimpiai vízilabda csapat táplálkozási szakértője és Keszthelyi Rita, aki a vízilabda válogatott csapatkapitánya. Kérdéseket tettünk fel, a kérdések az olimpiára való felkészülésre, az ott megélt élményekre és a tapasztalatokról szóltak. Az általunk feltett kérdések után a közönség is lehetőséget kapott a kérdéseiket feltenni ahol mindenki választ kaphatott a két vendégünktől Az interjú beszélgetés után a hallgatókat és a vendégeket egy tombolasorsolás várta, ahol is értékes nyereményeket sorsoltunk ki a résztvevők között. A sorsoláson 4 szerencsés ember nyerhetett, a nyertesek az együttműködő partnereink felajánlásait és magazint kaptak. Azt este zárásaként ismét kreatív csoport két tagja Balázs Ágnes és Németh Boglárka köszönték meg a részvételt és az együttműködő partnerek munkáját és felajánlásait. Név szerint is szeretném megemlíteni őket, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre: Neolife csapatát, a TIENS tagjait, a Scitec Nutrition és a Teamrekreáció résztvevőit. Továbbá, ezúton megköszöntük a Gyógyfürdő és Hévizei Zrt vezetőségének, hogy biztosították számunkra a helyszínt. . A rendezvény interaktív módon zajlott, ahol az előadok és a résztvevők is jól érezték magukat. Sok szeretettel várunk mindenkit a következő rendezvényünkön: 2016. november 21-én a Széchenyi fürdő, Márvány termében Balázs Ágnes Budapesti Kreatív csoport tagja 

Tovább »
 
 
2016. május 2. Táborok világa

A Budapesti Kreatív csoport május 2-án a táborok világába látogatott el. A rendezvényen jelen volt az AleHopp!, A Tanyasi Lovasudvar, a Funside és a Kapocs a Gyermekekért Nonprofit Kft. Napközis táborokról hallhattunk egy-egy rövid bemutatkozót: például Napközis tábor Óbudán, Játsszunk turistásat tábor, Egyboglya tábor, illetve Falusi tábor a Tisza-tónál. A délután folyamán animációs sarokkal is készültünk. 

Tovább »
 
 
 
2016. március 21. Nem látva is látni

A tavasz második napján a Budapesti KreatÍv csoport a vakok és a gyengénlátok világágába kalauzolta el a résztvevőket. Az este folyamán megtudhattuk, hogyan képzik ki a speciális segítő kutyákat, megismerkedhettünk a Consilium HR és a Láthatatlan kiállítással, az este végén pedig hallhatunk egy történetet, hogy mennyiben változik meg az ember élete, amikor egy hű segítő társat kap maga mellé. 

Tovább »
 
 
2015. november 30. Az Ünnepek és a Tél

A budapesti csoport idén második alkalommal rendezte meg a Széchenyi fürdőben az Életviteli klubot. A mostani rendezvényünk az ünnepekről és tél adta lehetőségekről volt szó. Rendezvényüket a Széchenyi fürdő igazgatója nyitotta meg, illetve köszöntötte az egybe gyűlteket. Az első előadónk ismét Magyar Márton az ELTE tanára volt, aki izgalmas előadást tartott a szabadtéri és a zárt területeken végezhető játékokról, elfoglaltságokról. Megfigyelhettük, hogy a legtöbb hagyományos játékok őseink által tisztelt hagyományokhoz és babonákhoz fűzhető. Az előadás végén Marci 13+1 kérdéssel lepte meg a vendégeket, és akik helyesen válaszoltak a feltett kérdésre szaloncukrot nyerhettek. Második előadónk Dr. Fritz Péter volt, aki a szaunák kialakulásáról, hagyományairól, szokásokról és a szaunák típusairól tartott előadást. A jelenlevők megismerkedhettek a helyes szaunázással és a szauna etikettel is. Az előadás végén pedig ő is egy játékkal izzasztotta meg a jelenlevőket, ahol is fel kellett ismerni az illatokat, amit már előzőleg előkészítettünk számukra. A két előadás után egy rövid szünetet tartottunk, amikor is bárki felfrissíthette magát a TIENS termékeivel. A rövid szünet után a TIENS, mint támogató partnerünk tájékoztatta a résztvevőket a megfelelő minőségű és mennyiségű folyadékfogyasztás jelentőségeiről. 

Tovább »