naptar popup
 
 

2017. október 16. Keleti módszerek a nyugati rekreációban

 
 

A KERT Budapesti Csoportja 2017. október 16-án az ELTE ESI-vel közös szervezésben mutatta be a "Keleti módszerek a nyugati rekreációban" című elődást és workshopot.
Az előadás során Dr. habil. Köteles Ferenc az ELTE ESI Intézetigazgató docense a saját tapasztalatai alapján mesélte el a résztvevőknek, mennyiben különbözik a mi kultúránk a keletitől. Megtudtuk, mennyire más a felfogásuk az öregedésről, valamint a testi tudatosságról és a természetről.

 
 
 

Az előadás után egy workshop keretében Dr. Tihanyi Benedek okleveles jógaoktató orvos bemutatott néhány olyan légzéstechnikát, ami egy-egy pillanatra kiszakít mindenkit a szürke hétköznapokból. A workshop során a légzőtechnikák mellett bevezetést kaptak a résztvevők néhány testfókuszú gyakorlatba is, amelyek beilleszthetők a hétköznapokba.

 
 

A budapesti kreatív csoport következő rendezvénye 2017. december 4-én "A szaunák világa" címmel a Széchenyi fürdőben lesz. A 2018. évi első rendezvény pedig februárra várható, amelynek keretében a fotózás rejtelmes világába invitáljuk a résztvevőket.