naptar popup
 
 

Tiszteletbeli Tagunk: Kovács Tamás Attila

 
 

Kovács Tamás Attila számos hazai publikáció szerzője a rekreáció, sport, edzéstan, rekreációs szakmai oktatás témáiban. Többek között az ő nevéhez kapcsolódik, hogy a rekreáció a magyar felsőoktatásba önálló területként be tudott integrálódni, elsőként az ELTE TFK testnevelés-rekreáció tanári szakpáros képzés formájában. A sísport tekintetében a hazai és nemzetközi válogatottak mellett is hosszú évekig edzősködött, de ennek rekreációs vonulatát és oktatását is elősegítette munkásságával.

 
 
 

A gyakorlati ismeretek kiegészítéseként az elméleti megközelítéseket és a háttér vizsgálatát is fontosnak tartja, ezzel is hozzájárul a tudományos munka fejlődéséhez is.

 

Jelenleg az ELTE-n Kondicionálás tantárgyat oktat, mely szívügye a koordinációs képességek fejlesztése mellett.

Aktív tag az OKJ szakmai vizsgaelnökök regiszterében a sportedző és -oktató különböző szakágai, a rekreációs, fitness és a sportszervező menedzser képzések területén.

A KERT 2017. május 19-i közgyűlésén a tagok egyhangúan megszavazták a Tanár Úr tiszteletbeli tagságát, amelyhez kapcsolódóan dísz-oklevelet adott át az elnökség tagja, Magyar Márton titkár az ELTE Bogdánffy úti sporttelepén.