"Az élmény önmagát írja; az ötletet Te írod" – Márai Sándor
Hírek
IV. Leisure Konferencia összefoglalója 2023/10/09 10:00 - 2023/10/09 12:00

A IV. Leisure konferencia, Budapesten, 2023. október 09-én a rekreáció ünnepe volt.

2023. október 09-én hatalmas sikerrel és rekord számú résztvevővel került megrendezésre immáron negyedik alkalommal a Károli Gáspár Református Egyetem Károli-Csekonics-palotájában a IV. Leisure Konferencia.

A Konferencia a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság és a Károli Gáspár Református Egyetem közös szervezésében került megrendezésre, melyhez a Magyar Sporttudományi Társaság Rekreáció szakbizottsága is társult.


A tudományos konferenciát Prof. Dr. Trócsányi László a Károli Gáspár Református Egyetem rektora és Dr. habil. Fritz Péter egyetemi docens, a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság elnöke, egyben a konferencia főszervezője nyitották meg beszédükkel. Majd Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke tartott plenáris előadást, ezt követően Hevesi Tamással beszélgetett Dr. Fritz Péter.


A konferencia ezt követően 6 különböző területet képviselő szekciók (Gerontológia, Szellemi rekreáció, Egészség turizmus, Rekreációs edzés, Egészségfejlesztés és táplálkozás, Tehetséggondozás) előadásokkal folytatódott, valamint a konferencia sorozat történetében elsőként külön poszter szekció is helyet kapott.


Záróbeszédében Dr. Szatmári Zoltán főiskolai tanár méltatta a szervezést és a konferencia szakmaiságát, a szakemberek egységesen megállapították, hogy a Lesiure konferencia a rekreáció ünnepe, mely az ország legnagyobb rekreációs konferencia sorozata. Az előadások kivonataiból egy absztrakt füzet készült, melyet minden résztvevő elektronikus formában megkapott.


A Leisure Konferencia sorozat célja, hogy Magyarország rekreációval foglalkozó szakembereinek nyújtson szakmai lehetőséget, az aktuális kutatások-, trendek bemutatására és kínáljon egy személyes szakmai találkozóhoz helyszínt és programokat. A Konferencia előadásai nem csak a rekreációval foglalkozó szakembereknek szóltak, az elhangzott előadásokkal határtudományokat képviselő szakemberek épp úgy gazdagíthatták tudásukat, mint a rekreáció iránt saját célzatból érdeklődők. A rendezvények 11 felsőoktatási intézmény képviseltette magát és 4 civil szervezet és jelen volt. A rendezvények 150 fő vett részt.


A Leisure Konferencia 2019-ben került első alkalommal megrendezésre „A rekreáció sokszínűsége” címmel. A második alkalom „A rekreáció jelentősége” címet kapott, mely 2020-ban került megrendezésre, a 2022-es konferencia „A rekreáció színezetei” címet kapta. A 2023-as konferencia a rekreáció ünnepe volt.